Spin-off

Spin-off

De schetssessie voor de begeleiding van de verbouwing van het basement in Cairo Montenotte vormde de aanleiding voor een vergelijkbaar traject in Amsterdam.

Het appartement op de tweede verdieping in de nabijheid van het Concertgebouw is gedateerd. Het huisnummer heeft twee voordeuren. Achter de ene voordeur zit de bel-etage met kamer en suite. De andere deur leidt naar de bovenwoning, die in twee appartementen is opgedeeld. Vanuit de originele opzet gaat veel oppervlakte verloren aan zgn. verkeersruimte. De uitvoerende partij is al in beeld, bekend en vertrouwd. Het werken in regie is gebruikelijk in deze constructie. Om het goed aan te sturen en vooraf een indicatieve prijsvorming te kunnen maken van de renovatie is er behoefte aan een verbeelding van de aanpassingen. Tekeningen zijn en blijven hierin het meest passende communicatiemiddel. Voor de uitvoering wordt vervolgens een beroep gedaan op het vakmanschap van de uitvoerende werklui. De vastgoedeigenaar kan dan vanuit zijn eigen betrokkenheid en ervaring samen met de vaklui tot het uiteindelijk resultaat komen.